Spectaculaire Opendeurdag op 13 mei vanaf 14.00 uur

Bij onze zuiderburen is men druk in de weer om jongeren enthousiast te krijgen om een technische opleiding te gaan volgen. Ook Nederlandse bedrijven hebben hier belang bij. Vandaar dat Rotoko, samen met enkele andere bedrijven, hier graag ondersteuning aan geeft! Komt u ook een kijkje nemen op de Open dag?

Datum en tijd:
13 mei 2017 – van 14.00 tot 17.00 uur

Locatie:
Don Bosco Mariaberg Instituut
Kloosterstraat 70
2910 Essen

DBM-Essen speelt nóg beter in op arbeidsmarkt

Al jaren levert het Don Bosco-Mariaberginstituut leerlingen af die alvorens ze afstuderen al een job op zak hebben. Bedrijven wachten letterlijk op goed opgeleide krachten.

“Eigenlijk is dat niet verwonderlijk,” weet Directie Christel Desaegher en Danny Uytdewilligen. “We zorgen ervoor dat onze leerlingen goed voorbereid zijn om direct aan de slag te gaan bij technologische bedrijven. Om dit nog meer uit te bouwen hebben we een samenwerkingsverband opgezet met bedrijven uit onze buurt. Zowel Belgische als Nederlandse firma’s.

Nieuwe leerplannen in de tweede graad geven ons ruimte om meer in te spelen op de noden van het bedrijfsleven. In nauwe samenwerking met onze stagebedrijven kunnen we leerlingen gericht opleiden in de verschillende disciplines. Door ook de modernste technieken van deze firma’s binnen de schoolmuren te halen hopen we meer leerlingen aan te trekken voor onze vernieuwde afdelingen: Industriële basistechnieken en industriële technieken. Meer instroom is goed voor de school, meer uitstroom is goed voor de bedrijven.

De bedrijven die momenteel mee werken zijn: ACD, A§F, Almex, AVT, Facim, Ipsam Technology, Lameir fotolas, Van Bouwel Kranen vanuit België en vanuit Nederland: Peecon, Rotoko, Timmermans en Tummers.

Vanuit de bedrijven was er meer dan interesse : “ Fantastisch om op deze manier een win – win situatie te creëren . Op deze manier krijgen we op korte termijn de juiste gemotiveerde werknemers, en de leerlingen leren de juiste vaardigheden en attitudes,… ” vertellen de enthousiaste bedrijfsleiders.

De eerste zichtbare stap zal zijn op de open deur dag van 13 mei. Hier zal de samenwerking zichtbaar in de kijker staan. Iedereen is dan ook uitgenodigd vanaf 14u.

andere artikelen

Rotoko Metaal Bewerking BV Roosendaal

Rotoko bestaat 35 jaar

Een heugelijk moment Rotoko bestaat al 35 jaar. Op 1 november 1985 opende Rotoko zijn deuren. Cor en Leo zijn samen Rotoko begonnen en is

Rotoko Machinale Bewerkingen

NIEUW | kotterbank FEMCO BMC110-t4

Rotoko beschikt over de FEMCO BMC110-t4, dit biedt meer mogelijkheden met grotere producten. met de FEMCO BMC110-t4 is het mogelijk om 4000x2050x1750 mm ijzer te